Veľtrh práce Job Expo v Nitre ponúkne takmer 10.000 pracovných miest

03.05.2012 Nitra

Bratislava 3. mája (TASR) – Na 2. ročníku najväčšieho veľtrhu pracovných príležitostí na Slovensku Veľtrhu práce – Job Expo 2012, ktorý sa uskutoční v dňoch 10. až 11. mája 2012 v priestoroch výstaviska Agrokomplex v Nitre, by mali zamestnávatelia prísť s ponukou takmer 10.000 pracovných miest. Na dnešnej tlačovej besede Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR a Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) o tom v Bratislave informoval minister práce Ján Richter.

„Návštevníci veľtrhu získajú informácie o pracovných miestach, o zamestnávateľoch na Slovensku aj v krajinách Európskej únie a priamo na podujatí môžu absolvovať aj výberové pohovory na ponúkané miesta. Je tu pripravených aj veľa sprievodných akcií, ktoré sa týkajú tohto podujatia – návštevníci sa môžu zúčastniť na prednáškach, seminároch k témam ako je Príprava na pracovný pohovor a na jeho úspešné zvládnutie, čo môže byť metodicky veľmi zaujímavé pre tých, ktorí si prácu hľadajú, ďalej Ako si nájsť správne povolanie, Rozhodol som sa podnikať,“ spresnil Richter.

Veľtrh práce Job Expo 2012 bude spojený so 14. Medzinárodnou burzou práce. V rámci nej sa nielen predstavia zahraniční zamestnávatelia, ale o voľných pracovných pozíciách v krajinách EÚ budú záujemcov informovať aj poradcovia siete Eures z viac ako 10 krajín EÚ. Tí sú pripravení poskytnúť aj poradenstvo o sociálnej, daňovej či pracovnej legislatíve v krajinách EÚ, podať informácie o preukazovaní dosiahnutého vzdelania a uznávaní dokladov o vzdelaní v zahraničí, ako aj o službách zamestnanosti v krajinách EÚ.

ÚPSVaR organizuje Veľtrh práce Job Expo už druhý raz. Na prvom ročníku v roku 2010 sa zúčastnilo 129 zamestnávateľov, ktorí ponúkli 1400 pracovných miest. Počas podujatia sa uskutočnilo viac ako 3000 pracovných pohovorov, pričom 1078 uchádzačov odišlo z podujatia s predbežnou pracovnou zmluvou. Aj 1. ročník Veľtrhu práce Job Expo 2010 bol spojený s Medzinárodnou burzou práce, na ktorej ponúkali takmer 500 pracovných miest zamestnávatelia zo zahraničia. Celkovo na 1. ročník prišlo takmer 21.000 návštevníkov.
 

Vyberte región